به گزارش مشرق، «رضا برجي» فيلم ساز در گفتگو با جهان درباره اختلافات ميان خانه سينما و معاونت سينماي وزارت ارشاد گفت: معتقدم اين اختلافات ريشه سياسي دارد، زيرا برخي از دوستان و مديران خانه سينما اختلاف سياسي با دولت و يا بهتر بگويم مديران فعلي سينما در معاونت سينمايي دارند.
وي با بيان اينکه اين اختلاف ها طبيعي است، افزود: در دوره هاي قبل نيز اختلاف هايي وجود داشت و مديران کنوني خانه سينما در هيئت دولت مسؤوليت هايي را داشتند و گروهي که امروز در رأس معاونت سينمايي هستند با عملکرد آنها مخالف بودند، اما هيچ گاه کارشان به چوب لاي چرخ گذاشتن نکشيد و نيامدند 8 سالي را که به دوره اصلاحات معروف است با يک سال گذشته مقايسه کنند.
اين مستندساز با تاکيد بر اينکه اختلاف سياسي هميشه وجود داشته است، ادامه داد: آيا منتقدان سياست هاي سينما در دوره اصلاحات، دست به غبار آلود کردن فضا و ايجاد تشنج زدند و يا مانند دوستان خانه سينماي ما طرف مقابلشان را مورد هجمه قرار دادند؟
مديران خانه سينما وجدان خود را قاضي کنند
به گفته برجي مديران خانه سينما رسانه ها را عرصه يکه تازي خود قرار دادند تا مثلاً رقيب را تخريب کنند، اما بنده از اين دوستان مي خواهم در خلوت خود وجدانشان را قاضي کنند. درست است که به فرد ديگري رأي داده اند و اين حق شان بوده، اما اکنون ديگر انتخابات تمام شده و دولت قانوني مستقر شده است.
وي خطاب به مديران خانه سينما ادامه داد: چرا اجازه نداديد نتيجه سياست هاي معاونت سينماي فعلي مشخص شود آنگاه براي تخريب آنها آستين هاي خود را بالا بزنيد؟ آيا اين کار جوانمردانه است که هنوز حاصل تلاش هاي مديران فعلي به ثمر ننشسته، توپخانه خود را راه انداخته ايد؟ آن هم تنها به دليل اين که اعتقادات سياسي شما با مديران فعلي معاونت سينمايي مغايرت دارد؟
اين فيلم ساز با تأکيد بر اينکه چرخه سينما بايد در هر شرايطي بچرخد اظهارکرد: در يک سال گذشته معاونت سينمايي تلاش بسياري براي از کار نيفتادن و يا روان تر شدن سينما کردند.
برجي با بيان اينکه اوضاع سينما خوب نيست، تصريح کرد: همه مي دانند که اوضاع سينما مناسب نيست، به همين دليل بايد با همکاري يکديگر براي بهتر شدن شرايط تلاش کنيم. هر چند قصد ندارم وارد بحث هايي مانند اينکه نتايج کدام سياست ها و در چه دوره هايي اين بلاها را بر سر سينما آورد و يا رويکرد هاي کدام مديران، فيلم هاي موسوم به دختر و پسري يا کمدي هاي مبتذل را رواج داد.
کارگردان "سواحل اشک و زيتون" در اين باره ادامه داد: مطرح کردن اين بحث ها نياز به زمان بيشتري دارد و با آمار و ارقام مي توان ثابت کرد کدام سياست ها بساط فيلم هاي فرهنگي و ارزشمند را به نام ايجاد فضاي باز از سينماي ايران جمع کرد.
اين مستند ساز با بيان اينکه اينکه معاونت سينمايي در ابتداي کارش حسن نيت خود را ثابت کرد، گفت: معاونت سينمايي با حسن نيت فيلم هاي توقيف شده را آزاد کرد و اعلام کرد به امنيت سينماگران اهميت مي دهد و شرايطي را ايجاد خواهد کرد تا اهالي سينما بي دغدغه در فضاي امن به فعاليت خود ادامه دهند.
وي ادامه داد: بهتر است به معاونت سينمايي فرصت دهيم تا شرايط را متعالي کرده و سينما به دوران طلايي خود بازگردد؛ دوراني که کارگردان هايي همچون "حاتمي کيا" سالي دو فيلم ماندگار مي ساختند.
ريشه يابي علل تنش هاي ايجاد شده از سوي خانه سينما مشکلات را حل خواهد کرد
برجي با درخواست از مديران خانه سينما براي ريشه يابي علل تنش هاي به وجود آمده گفت: ريشه يابي علل تنش هايي که متوليان خانه سينما در يک سال گذشته به وجود آورده اند، مشکلات را حل خواهد کرد زيرا بي شک تخريب ها و کارشکني ها راه به جايي نخواهد برد.
وي بيان کرد: آيندگان قضاوت خواهند کرد که چه افرادي سياسي کاري کردند و براي رسيدن به اغراض سياسي شان منافع جمعي سينما را فدا کردند.
کارگردان "مادران سربرنيتسا" با بيان اينکه نبايد از سياست دور شد افزود: معتقدم نبايد از سياست دور شد، اما سياسي کاري آفت فعاليت هاي صنفي و کار جمعي است و از آنجا که ما همه با يکديگر سوار بر کشتي سينماي ايران هستيم، اگر افراد به هر دليلي مانند دعواي سياسي و يا شخصي اين کشتي را سوراخ کنند تنها خودشان نيستند که غرق مي شوند ...
بهتر است دست از عناد و لج بازي برداريد
وي در ادامه بيان کرد: بهتر است دست از عناد و لج بازي برداريم و به کمک مسؤولان فعلي بشتابيم که دغدغه سينماي متعالي، ارزشي و متناسب با فرهنگ ديني و ملي ما را دارند.
وي با تأکيد بر اينکه تشنج آفريني و جنجال رسانه اي کاري از پيش نخواهد برد، گفت: افراط و تندروي به نفع هيچ فردي نيست، بهتر است سرنوشت افراطي ها را براي خود عبرت کنيم، زيرا همان فردي که امروز دوستان آرزوي ساخت فيلم هايش را در مملکت ما دارند، مظهر و مصداق بارز افراط و تندروي است.
سرنوشت افراطي ها را براي خود عبرت کنيم
وي با بيان اينکه احتمالاً دوستان خانه سينما افراط گري هاي مخملباف را يادشان است، ادامه داد: يادم هست در همان سال هايي که به تازگي از جبهه بازگشته بودم فيلمي از کارگردان فيلم هاي "گبه"، "نون و ريحون" در موضع يک حزب اللهي و طرفدار نظام به نمايش گذاشته شد که مخالفين خود را "....." مي خواند يادتان هست؟ فيلم "عروسي خوبان" را مي گويم.
اين فعال هنري دراين باره ادامه داد: يک نفر از زن بي حجاب فيلم مذکور عکس گرفت و نقش اول فيلم، رفيقش را "...." ناميد. درست است که آن فرد فعل حرام انجام داده بود اما همان موقع نيز حرف ما اين بود که چنين برخوردهاي افراطي آن هم در عرصه فرهنگ و هنر اشتباه است، حال همان فيلمساز امروز بر عليه نظام و انقلاب دست به هر کاري مي زند؛ پاپيون مي بندد و دخترش را با سر و وضع آن چناني در جشنواره ها مي برد!
برجي همچنين عنوان کرد: مخملباف هميشه افراط مي کرد و امروز نيز کسوت ليبراليسم به تن کرده و مدافع آزادي خواهي شده است و افرادي نيز اينجا سنگ او را به سينه مي زنند و آرزوي بازگشت اش را دارند، البته بنده با بازگشت او مخالف نيستم بلکه با رواج مرام و مسلک افراطي هايي چون او مشکل دارم.
وي با اشاره به اينکه خانواده سينماي ايران از تندروي و افراط بيزار است، بيان کرد: خانواده سينما مي خواهند به دور از فضاها و هياهوها فعاليت هنري خود را ادامه دهند، بنابراين اميدوارم رأس خانه سينما منافع جمعي را فداي اغراض خود نکند.
اين مستندساز با اشاره به نامه رئيس خانه سينما به وزير ارشاد گفت: رئيس خانه سينما طوري وزير ارشاد را خطاب قرار مي دهد که گويي گود زورخانه است و حريف مي طلبد! اينکه وي به وزير گفتند «سوابقت را بياور، من نيز مي آورم» بسيار حرف نابجايي است، زيرا اگر با همين منطق جواب اين آقا داده شود به طور حتم سنگ روي يخ خواهد شد.
برجي در خاتمه اين گفتگو تأکيد کرد: دست بالاي دست بسيار است و بنده توصيه مي کنم دوستان سوابق مديريتي شان را در آرام کردن فضا و خواباندن غبار کينه بکار برند و دست از لجبازي بردارند.
کد خبر 9051
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۸۹ - ۱۷:۴۹
- ۰ نظر
- چاپ
افراط و تندرويي به نفع هيچ فردي نيست، بهتر است سرنوشت افراطي ها را براي خود عبرت کنيم، زيرا همان فردي که امروز دوستان آرزوي ساخت فيلم هايش را در مملکت ما دارند، مظهر و مصداق بارز افراط و تندروي است.